Drick o'böy, när du vill ha de lite sköj!!

Vi for ner till smäkk ett tag efter att vi vilat ner pepparkakorna och glöggen! Plockade upp syster innan vi for dit så jag och hon satt och kolla på när mor och Janne tränade! Sen for vi på Coop och köpte limpa och o'boy (o'böy) som vi har ätit till kvällsis här hemma. Var jättelänge sen jag drack o'boy så det var suupergött!! 



Mys här hemma

Idag kom mamma och hämtade mig efter skolan sen for vi och handlade glögg, pepparkakor och goda ostar. Blev en lätt middag så vi skulle orka allt de goda sen! 

Var supergott att äntligen få dricka glögg igen! Köpte även en hjortron-glögg som jag ska testa nån annan dag :) 





Ny karriär på g

Sitter i soffan och äter kinderägg, på en tisdag! Inte ok. Men vad gör det när jag har en ny karriär på g! Nästa vecka (förhoppningsvis) så kommer jag stå på skrillor och återuppta min hockeykarriär som stått still i ca. 11 år.. 
Jag är taggad till 10000% och vill börja träna helst igår!! 




Lasergame

Idag har det varit en superbra skoldag! Vi drog till Boden på lasergame och såklart var jag bäst där å mitt lag var självklart de vinnande laget dock dela vi förstaplatsen med 2 andra lag...  ;) 
När min grupp hade spelat färdigt for vi till stan. Jag och 6 andra tjejor for till en thairestaurang och åt lunch innan vi gick på stan. Hittade en julklapp åt grisarna, men köpte inte den.. De bästa av allt var att vi hitta en rikig kiosk med massa smågodis, precis som när man var liten. Nostalgi! Jag köpte candy för 7kr och var helnöjd och ja gissar att de lös ur mina ögon!! 




Bakning och kalas

I helgen har jag bakat, bakat och åter igen bakat. I fredags blev de tårta, cupcakes och annat gott. Igår bakade jag och jonte pepparkakor (eller jag baka och jonte titta på) sen så har jag och Emmy bakat pepparkakor hos henne idag! En del saker har varit med lyckade än andra.... 










ny kategori!!

Nu har även jag blivit lite teknisk och smart!
Har gjort en ny kategori i bloggen!!!
"filmtips"
 

Eftersom att jag ser en hel del filmer och serier hela tiden så tänkte jag att jag kan dela med mig av de. Jag gillar själv att läsa bloggar om filmtips osv så min tanke är väl att det finns någon annan där ute som också tycker om det? :)
 

Filmtips!

Igår bjöd min finaste pojke på middag och sedan bio!
Vi såg såklart Hunger Games: Catching fire

(fortsätt nu inte läs om ni är rädd att jag ska spoila)

Det var faktiskt väldigt bra men den var så spännande att ja kunde knappt andas... (!!)
Sen så måste jag nog se den en gång till för det var lite tjorvig ibland (eller så är bara jag trög, as usual) men i överlag var den bra. Dock var slutet väldigt plötsligt och konstigt fast det är väl för att det ska komma en uppföljare... 
 
 
 
 

ny vecka

Hej Hallå! Nu är det måndag igen och jag är lika trött som vanligt. 
Har varit superdålig på att blogga i helgen men har inte riktigt haft tid, har hunnit med ganska mycket saker.
 
Ni ska få ett inlägg sen med vad som hänt och en del fina bilder!! :)
November."Quiere llorar y no puede (8)"                                                 

Baka

Jag verkligen älskar att baka, går ju att göra i princip vad som helst!!

Igår förberedde jag lite grisar  av jordgubbsmarsipan (passade på att träna på att göra rosor) som ska på tårtan imorgon, ska bli spännande att göra tårta eftersom jag inte är så erfaren på det.. 

Idag har jag bakat vaniljcupcakes och muffins med nytt hitta-på-recept! Ger det hela ett godkänt betyg men måste finslipa det nya receptet.. 





Vad vill ni?

Känner att min blogg spretar åt alla möjliga håll. Vad ska jag blogga om egentligen? Vad vill du som läsare se på min blogg? 

Ska jag fortsätta blogga om min tråkiga vardag och ha meningslösa inlägg varje dag eller ska jag skaffa ett "tema" på bloggen? Fördjupa mig med musiken och beskriva hur jag tränar och vad jag tänker och tycker om musiken i mitt liv? Ska det handla om mina djur? Skolan? Vad som helst? VAD TYCKER NI? 




Länge sedan

Hejsan min bortglömda blogg. Känns som att jag inte bloggat på en evighet! 
 
Idag har jag fått tillbaka mitt matteprov, kirrade ett A. Sedan har jag varit på matråd och ville bara nita en av de vuxna, ATT DOM ALDRIG KAN LYSSNA!? Less. Sen har jag övat med Elvira och Moa, det gick faktiskt väldigt bra och jag längtar till lördag!! 
 
Nu väntar sängen, är trött i kroppen efter badet på idrotten idag!



NU SLÄPPS BILJETTERNA

Nu så kan man ÄNTLIGEN börja köpa biljetter till Julkonserten. 
 

Gå in på Facebook för mer info!
Evenemanget heter "Julkonstert för välgörenhet"
 
Förköp av biljetter sker på ABF i Älvsbyn
50kr barn under 18
100kr vuxna (18 år och uppåt)
 
 

för mycket för huvudet

Nu går skallen på högvarv. Massor av info idag som ska landa och olika tillställningar som ska bokas in. 
Det kommer vara stressigt i veckan men kan väl ändå vara värt det i slutändan.
 
Är glad över att julen närmar sig och jag har massor av spelningar på olika ställen med mina friends. Sen är jag lite extra dag för att vi fått en spelning på lördag i en helt ny miljö som vi aldrig varit och spelat i förut. Kommer bli en liten utmaning men jag ser verkligen fram emot det. Erfarenheter är väl aldrig fel och när man tjänar pengar på det är de ju ännu bättre.  
 
 

måndag med många steg

 
känns som att jag gått minst hundra mil idag. Gick först från jonte till skolan på morgonen och första lektionen var det bad men jag skulle inte bada så då gick jag en timmas promenad. DÖD, ungefärlig beskrivning på mig efter 90 min promenad. Efter det var de elevråd och de verkar som att det kommer bli mitt livs första luciavaka i år!! 
 
På religionen såg vi en helt sjuk film om Heaven´s Gate (rekommenderar om man vill se hur det fungerar i en sekt/kult). Mass-självmord och hjärntvättade människor, usch! Sen gjorde jag religionsprov tillsammans med Emmy och det gick väldans bra! 
 
Har hunnit traska mer. Först till byn där jag köpte scenpynt till min julkonsert och sedan till folkan för att kolla lite saker och förberedelser. Nu sitter jag återigen på skolan och väntar på min bästa pojkvän. Ska försöka vara duktig och skriva lite engelska tills han slutar.....
 

Filmtips!

Eftersom jag varit en soffpotatis i helgen så har jag hunnit se ganska mycket filmer. 
Igår när vi var med Jesper och Elsa såg vi en ganska bra film. En sån där som man tycker är bra en lördagkväll då man är trött; Familjetrippen.
 
 
 

Slö sömdag och en hel del söndagsångest

Idag har vi inte gjort nåt alls. Att jag är så dum att jag väljer att göra så och sen sitta och vara sur över att helgen har gått åt till att ligga i en soffa... 
 
Hur som helst ska jag snart traska iväg till forum för att öva med mina polerscchh! inte länge kvar till konsert nu, wiiiiii!
På tal om soffa, en av dessa skulle man väl inte tacka nej till? ;)

Lördag med familjen

Började min fina lördag med att gå en promenad med familjen! Var jättebra väder och halkigt på vägen så vi tog med sparken på promenaden. 

Sen kom Kim och Elin med barnen och hälsade på. Blev go'middag som mamma hade gjort! 

Nu är jag hos Jonathan och vi planerar att vara med Elsa och Jesper ikväll :) 








Bra fredag

Blev taco till middag tillsammans med mamma, Janne, Kevin och jonte! Efter maten gick jag kebas och jonte på en prommis med vovven. Var jättehärligt trots regnet! Nu är det idolmys med alla nämnda ovan + Linn macke och Ole! 




Rörelse

Idag har vi varit på sittgympa med gamlingarna på nyberga. Var roligt, mycket bättre än att sitta vid en skolbänk! 
Sen så har vi haft idrott idag med bara våran klass igen. Riktigt kul även denna gång och tänk att jag kan göra mål i både innebandy och fotboll, magiskt! 

Nu är de mys framför tvn med vovven som gäller. Tanken är väl också att plugga lite men... 



En lugnare hund

Tindra har på senaste tid, i samband med att hon blivit sjuk, fått för sig att diskmaskinen är farlig. Hon vägrar vara inomhus när den är igång och är livrädd. 
Men nu har hon fått en halsband som ska få henne lugnare och det märks redan nu. Idag efter att jag gått en prommis med henne så somnade hon på golvet helt plötsligt och det är något hon inte gör i vanliga fall. Så förhoppningsvis får jag en lugnare vovve i framtiden också :)





Älvsbyn 2030

Idag har jag varit på möte med elevrådet och Älvsbyns politiker. Har diskuterat och pratat om vad vi vill ska finnas i Älvsbyn år 2030. Var ganska intressant men höjdpunkten var (såklart) när vi blev bjudna på lunch på h2h. Tur att vi har en bra kommun med snälla politiker och tjänstemän ;)



Med Kevin

Idag har det varit min och kevins dag. Vi har bakat två sorters kakor, vandrat i skogen och hittat en potentiell julgran och har även släppt iväg en luftballong! En mysig eftermiddag med min snyggaste men man blir trött av att vara barnvakt, även till en ängel som kebas! 





Kanske de är författare man ska bli?




10

Nu har jag och mitt finaste hjärta varit tillsammans i 10 månader, tiden går så fort!
 

school

 
Har precis skrivit matteprov. Kändes väldigt bra men så känns det alltid och det är inte alltid det går bra...
 
Måste bara meddela om min idrottslektion igår. Hade idrott med endast min klass och spelade fotboll. Hade riktigt roligt och för att göra det lite bättre så petade jag in hela 3 mål!!!! bästa idrottslektionen på länge!
 

tänker och tänker

Vill färga håret nu, helst igår!! Vill ha nån slags variant på en ombre.... Tänker och funderar om det är värt och om jag ska våga göra det... eller ska jag bara färga håret lite rödare? hm..
 
Vad säger ni? 

 
 

Mat

Paltmiddag med hela familjen!!



Lördag!

Sara och David kom hit efter att jag och jonte ätit superdupergod mat, lagad av oss själva! Vi har sett film hela tiden. Först halloween (nya versionen) och den sög helt och håller. Helt spårad! Sen såg vi the heat och det var mycket bättre! Roligaste filmen så länge, skatta så jag grät i slutet. Rekommenderar den starkt! 

Nu har Sara och David farit hem. Jag och jonte sitter och äter kvällsis sen ska jag sova hur mycket som helst, är jättetrött! 




Helg

Igår somnade jag klockan 7 (!!!!) därav inget bloggande. Var helt död så jag sov till 9 imorse. 

Idag hade det inte hänt mycket.. Har varit med mamma på byn, hälsat på min morbror, sett dumma mig 3 med jonte och har precis sett klart croodarn nu. Måste säga att båda dom filmerna var toppen!! :D 

Nu ska jag och älskii laga mat!! 



Movietime




Tips på kul serie!

Jag älskar verkligen serier! Jag har mina favoriter som pll, 90210 osv. Men när jag väntar på att nästa avsnitt/säsong ska komma ut så brukar jag kolla på "småserier". Har ett tips till er på en serie som inte är så ny men det är en sån serie man kan se tusen gånger, det går som inte att bli less tycker jag. 
"Mia och Klara" är den serie jag tipsar om. Gillar man solsidan och liknande humorprogram så tycker man om detta också! :) 



Piteå-Tidningen

Idag är jag känd, bara just idag. Igår hade vi samhälls hela dagen och fick göra "minister för en dag". Det var faktiskt riktigt roligt!! Sen så kom även pt dit och idag kan ni se en hel sida i tidningen om vad vi gjorde! Jag är med på flera bilder, dock inte så vacker på alla men.. ;) 


Det är var mitt land, Dometo. 



Emmy

Här kommer ett inlägg om Helan (Emmy). Jag och hon sitter nu och väntar på att Lua ska komma och vi får starta samhällslektionen, jipppii! NÄ! Emmy ville att jag skulle göra ett inlägg om henne. Men vad ska jag säga? Enligt vår mentor är hon Helan och jag är Halvan, såååå.... Ja. Nä Vet it ens.. 
 
Nu kom Lua hit så nu är de slut på de roliga! Adios 
 

Beautiful day




Hos Frida

For till Frida efter skolan. Har ätit en god paj till middag och sedan gått en prommis på 4 km. Nu myser vi framför en film och äter massor av frukt! 






Hej mitt vinterland

Vaknade tidigt i morse och förväntade mig en kall och grå dag. Men när jag släppte ut vovven så såg jag att de hade snöat massor inatt!!  

De kändes ovant att gå i snö som täcker hela fötterna, men de var sååå härligt! Äntligen får vi ordentligt med snö! 

Måste även säga att jag av alla människor har ätit en ordentlig frukost för en gångs skull. Men jag är tvungen nu för vi har lunch alldeles för sent på dagarna!! 

Vad tycker ni om mina nya tights?:) I love them


Godnatt

Nu har jag gjort allt för denna dag, förutom mitt prov... Jag får göra det imorgon på hålet! 
Efter skolan så ska jag till min fina vän och umgås med henne, jag längtar!! 



Fruktsallad

Har gjort en supergod och enkel fruktsallad! Kvarg, frukt och honung! Har ju börjat mitt nya liv idag, inget socker i form av dricka, godis osv.. Så då får de bli mycket frukt istället men jag klagar inte :) 



Trist

Tråkig måndag för min del. Har inte gjort nåt alls... Har dock skrapat ihop lite gamla saker och sånt jag inte använder och lagt ut på Facebook köp och sälj. Hade tänkt städa buren åt mina svin nu, sen göra en fruktsallad innan jag sätter mig och skriver mitt hemprov som skulle ha varit inlämnat tidigare idag... Varför sparar jag alltid de tråkiga till sist!?!? Jag är hopplös. 



Fooood

Skinksås och pasta blir det när jag får bestämma, men då får kan även stå för att laga maten! :)



Kvällsis

Lite kvällsis sen sängen!! 



Bilder från fotograferingen hos Ellen







Pll

Vill att nästa avsnitt ska komma nuuu!! Nån som vet när de kommer?? 



Känner mig ungefär så här just nu


 

Halloween

Har hjälpt syster idag med att klä ut henne till Belle. Sen gjorde vi massor av snittar i paniken innan alla gäster kom! Hann göra alla + städa bort på 30 min, bra gjort av oss! 





Stan med bästa

Har hunnit vara till Luleå idag och köpt lite kläder och nå småsaker till Linn och mamma! Avslutade shoppingen med go'mat på Waldorf, mitt hjärta bjöd! 



Tänt ljus

Jag och jonte sov länge idag! Behövdes efter den långa dagen på forum!! Kring 6 gick vi till Coop och köpte gravljus och sen gick vi till både morfars och farfars grav. De var så himla vackert på kyrkogården med alla ljusen över allt! 
Sen gick vi till grillen och åt sen gick vi hem till jonte igen! Har sett film sen vi kom hem och ska fortsätta med det tills jag somnar! 





24

24 blev lyckat enligt mig! Mycket bra musik och fick träffa många kompisar! Gav upp vid 4 inatt och for hem...